ЈКП „Горица“ међу добитницима награде „Капетан Миша Анастасијевић“

15 септембар 2014

Јавно комунално предузеће „Горица“ Ниш проглашено је за најбоље јавно предузеће у региону и добитник је награде “Капетан Миша Анастасијевић“. На пригодној свечаности, чији је домаћин био градоначелник Ниша, проф. др. Зоран Перишић, ова престижна признања додељена су најбољима у привредном и друштвеном животу на подручју Нишавског, Топличког и Пиротског округа, који су својим радом обележили ову годину.

 

Capture04Међу 19 лауреата су истакнути појединци, компаније и установе, представници домаћих и страних компанија, банака, пољопривредних произвођача, као и директори јавних предузећа у Нишу.

Повеља и златник са ликом српског задужбинара и хуманисте капетана Мише Анастасијевића додељују се од 2000 године у оквиру пројекта “Пут ка врху”, ради афирмисања привредног стваралаштва, предузетничке културе и друштвених вредности. Ове године на подручју које покрива Регионална привредна комора Ниш, награду су добили истакнути привредни и друштвени радници.
За лидера друштвеног и политичког амбијента у региону проглашен је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић.

Capture05Међу добитницима које бирају новосадска агенција Медија инвент, Унивезитет у Новом Саду, Универзитет у Београду, као и Привредна комора, су и Георги Табаков, председник Бугарског економског форума; Горан Васић, председник општине Пирот; проф. др. Драган Антић, ректор нишког Универзитета; као и многобројни предузетници који су допринели развоју привреде на југу Србије.

Награду су добили и представници компанија „Планинка“ Куршумлија, „Тигар – тајерс“ Пирот, „Гранмер“ Алексинац, фабрика „Леони“ Прокупље, Фабрика обуће „Павле“ Бела Паланка, Слободна зона Пирот, ДДОР Нови Сад – филијала у Нишу, као и нишка филијала „Раифеисен“ банке. За најбољег менаџера у јавном предузећу проглашен је Марко Јанковић директор нишког Паркинг сервиса. Најбољи у пољопривреди су фарма „Цветков“ из Димитровграда, Зоран Стојановић из земљорадничке задруге „Аграр“ Прокупље и Драган Богдановић, пољопривредник из Меровца, а награду за најуспешнију жену у бизнису региона добила је Милена Анђић, директорка предузећа „Рич“ из Прокупља.

Титулу најбољег јавног предузећа у региону добило је ЈКП „Горица“.

У изјави за медије, директор ЈКП „Горица“ Игор Јованић рекао је да ће ова награда бити подстицај за даље залагање и рад на реализацији планова и пројеката. Сређивање градског зеленила, саобраћајне сигнализације, уређење нишке централне зоне по угледу на велике европске градове, као и добро пословање у претхоном периоду, били су предуслови номиновања за ово признање – истакао је Јованић. Он се посебно захвалио предлагачима, који су ЈКП „Горица“ препознали као лидерско предузеће у региону и истакао да су сви радници овог предузећа, својим квалитетним и стручним радом допринели добрим резултатима. Директор Јованић поменуо је и новине и олакшице грађанима, приликом плаћања рачуна за погребне услуге, које ЈКП „Горица“ спроводи заједно са ЈКП „Обједињена наплата“.

Свих 19 добитника ушло је у ужи избор за иста признања на нивоу Републике, која се додељују априла следеће године на Благовести.

– Коришћени текстови и снимци са сајтова:

Категорија: Опште информације

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *