ЈКП „Горица“ на сајму екологије

Део материјала за овај текст преузет је са: www.promedianis.org

Учешће ЈКП „Горица“ на сајму екологије, енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије

Сајам посвећен најновијим достигнућима из области екологије,енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије одржан је, по први пут у Нишу, од 31. маја до 3. јуна 2010 године.

Један део SEEE NIŠ посвећен је рационалном коришћењу природних потенцијала и очувању и заштити животне средине . Ова тематика представља један од приоритетних циљева локалних самоуправа које на овом сајму могу непосредно да упознају широку лепезу квалитетних производа и могућности успостављања пословне сарадње. Појављивање и презентација производних програма компанија које се баве проблематиком из области водовода и канализације, отпада, депонија, рециклаже, заштите и унапређења животне средине, омогућујее заинтересованој стручној јавности упознавања са најновијим технологијама и савременим стандардима.

ЈКП „Горица“, кроз своје основне делатности (одржавање зеленила, одржавање меморијалних и активних гробаља, одржавање саобраћајне сигнализације, као  и парковских и дечјих мобилијара) на територији града Ниша, даје значајан допринос очувању и унапређењу животне средине у Граду и приградским насељима Ниша.

Други, равноправни део SEEE NI “EKSTENZIJA” чини понуда институција и компанија које су својим радом везане за изградњу и одржавање енергетских система. Заступљена је и значајна тематике енергетске ефикасности.

Неопходно удружено планирање и решавње питања битних за одрживи развој и приврени раст, захтевају синергију на различитим нивоима политике, економије и науке нашег друштва, које пролази кроз транзицију на друштвеном, економском, научном али и на едукативном плану.

Покретање овакве манифестације у Нишу представља добар одговор на захтеве савременог доба.

Категорија: Опште информације | Ознаке: , , , , , , .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *