ЈКП „Горица“ – председник Скупштине града Ниша проф. др. Миле Илић и в.д. директора Горице Игор Јованић обишли Ново гробље „Бубањ“

 Председник Скупштине града Ниша проф.др. Миле Илић и ново руководство ЈКП ”Горица”, на челу са вршиоцем дужности директора, дипломираним правником Игором Јованићем, организовали су обилазак Новог гробља „Бубањ“, у уторак 18 јуна, уочи Задушница, како би се уверили у резултате активног преуређења и чишћења целог комплекса.

Проф. др. Миле Илић

Проф. др. Миле Илић

.

Као и ранијих година за Задушнице, био је обезбеђен превоз старијим лицима, унутар гробља, а као новина, на иницијативу проф. др. Милета Илића, омогућен је бесплатан улаз у комплекс гробља, лицима са инвалидитетом, са јасном ознаком на возилу. Тако ће бити и убудуће, не само за време верских празника.

.

Игор Јованић, в.д. директора ЈКП "Горица" Ниш

Игор Јованић,
в.д. директора ЈКП „Горица“ Ниш

 

Вршилац дужности директора ЈКП ”Горица” Игор Јованић је рекао  за штампане и електронске медије, да прво на чему је инсистирао по свом именовању јесте – уређење нишког Новог гробља. Трава је покошена и смеће однето и из најудаљенијих делова у шта су се грађани могли уверити управо за време посете гробљу за Задушнице.

. 

„Намера нам је да сам чин сахрањивања буде достојанственији него раније, радници задужени за укоп морају да изгледају много пристојније и уредније. Морам да признам да и садашњи изглед капела није баш примерен и зато ће врло брзо све оне бити окречене, столови за излагање ковчега биће зановљени, заправо учинићемо све што је у нашој моћи да породицама олакшамо тешке тренутке и учинимо их што достојанственијим.“

800x600_novo-groblje-ulaz

Игор Јованић каже да уређење гробља неће утицати на промену досадашњег ценовника који важи у сектору Погребних услуга. Осим радова на Новом гробљу, ових дана ради се интезивно и на уређењу старог гробља, у подножју брда Горица. У току је хемијски третман растиња, који по програму треба радити једном годишње, али се ради два и више пута годишње. Уређено је Јеврејско и Војно гробље на Делијском вису јер се она третирају као меморијални споменици. ЈКП ”Горица” нема ингиренције над сеоским гробљима и гробљима у некадашњим приградским насељима, која се налазе у непосредној близини Ниша, као што су гробља у Доњој Врежини, Медошевцу, Поповцу, Доњем Комрену и сличних, али је у плану да се понуди и одржавање тих гробаља.

Радници ЈКП "Горица" уређују простор испред "Градске куће" уочи градске славе Св. цар Константин

Радници ЈКП „Горица“ уређују простор испред „Градске куће“ уочи градске славе Св. цар Константин

Што се тиче јавних зелених површина и на том плану су учињени велики напори да изглед паркова и блоковског зеленила буде далеко бољи. Кошење траве, шишање ограде и живица, одвожење траве и посеченог растиња је интезивније. Осим градских површина ради се и на уређењу оближњих излетишта попут Бубња, Чегра, Каменичког виса…

 

Било је речи и о раду осталих сектора у оквиру ЈКП ”Горица”, о проблемима са којима се суочавају радници овог предузећа као и плановима за унапређење радова и на осталим пословима.

ЈКП ”Горица” задужено је и за стање хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације. Сви евентуални пропусти ће се исправити, а од добављача ће се захтевати гаранције за квалитет наручене робе.

Одржавање дечијих мобилијара и клупа постављених на шеталиштима и у парковима такође је у ингиренцији ЈКП ”Горица”. Екипе свакодневно обилазе терен и све што је небезбедно за употребу, посебно деце, уклања се истог дана.

„После недавне несреће у Соко Бањи, сав мобилијар који су поставили радници ЈКП „Горица“ доведен је у уредно стање, а оно што је било ризично – уклоњено је. Већ је добро позната прича да су управо ти забавни и декоративни елементи паркова и шеталишта најчешћа мета вандала, а уништавање мобилијара је скоро свакодневна појава. Због тога бих апеловао и на Нишлије, али и на органе реда да чувамо оно што имамо, ако ни због чега другог, а оно да неко недужан на тим играчкама и клупама не би страдао“ – истиче Игор Јованић.

Јованић је поменуо и учешће ЈКП „Горица“ у пословима око организовања прославе Миланског едикта:

„Сигуран сам да већина посетилаца Летње позорнице не зна да наши радници брину о уређењу и одржавању овог објекта, који је дефинитивно заслужио темељну реконструкцију. Пред сваку приредбу, везану за обележавање Миланског едикта, учвршћују се и бришу столице или се постављају нове, обезбеђује  се декорација и цветни аранжмани, уређују прилази, постављају црвени теписи. Можда то некоме изгледа безначајно, али се без тога не може.“

 Вршилац дужности директора Игор Јованић каже да ће нов менаџмент ЈКП „Горица“ и другачија организација рада донети нове, квалитетније идеје, што у ранијем периоду није био случај.

„Горица је и даље отворена за сарадњу са грађанима; спремни смо да њихове идеје и предлоге прихватимо и спроведемо како би град изгледао још лепше“.

Коришћени су наводи из листа „Народне новине“ и са интернет портала „Јужне вести“

Категорија: Опште информације, Реч директора | Ознаке: , , , , , .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *