ЈКП „Горица“ – Уређење некадашњих „дивљих“ депонија

Уређене „дивље“ депоније  у Његошевој (код хотела) и ул. Светолика Ранковића

Директор Б. Јездимировић обишао новоформиране парковске површине у петак 27.04.2012.

По завршетку радова, након што су већ почели да се зелене нови травњаци, ове локације обишао је директор Јавно комуналног предузећа „Горица“ Бранимир Јездимировић са својим најближим сарадницима.

Површину од око 1500 м2, код хотела „Александар“ у улици Његошевој, ових дана уређивали су радници Сектора „Зеленило“ Јавно комуналног предузећа „Горица“ Ниш. Овде је до скора била „дивља“ депонија, право ругло овог дела града, где су поједини несавесни суграђани одлагали свакојаки отпад.

Формиран је травњак пов. 1500 м2, засађене су саднице лишћара (6 ком.), четинара (11 ком.), декоративног шибља (41 ком.), а у средишњем делу ове уређене површине постављен је дечји мобилијар са парковским клупама. Кроз новоформирани  парк простиру се бетонске стазе, а ова зелена површина ограђена је металном оградом и стубићима, како би се спречило непрописно паркирање возила и на тај начин сачувала од оштећења .

Од сада, становници овог дела Града могу да уживају у својој зеленој оази.

Некадашња „дивља“ депонија у ул. Светолика Ранковића, код дечјег игралишта, уређена је и сада се на овој површини налази травњак од 2500 м2. Засађене су лишћарске саднице (9 ком.), четинарске саднице (14 ком.), полегли четинари (8 ком.)   и 90 ком. садница украсног шибља.  Деца и омладина овог краја, моћи ће више времена да проводе у  игри и спортским активностима, у здравијој и уређеној животној средини.

Сектор „Зеленило“

Галерија:

Категорија: Опште информације | Ознаке: , , , , .

2 реаговања на ЈКП „Горица“ – Уређење некадашњих „дивљих“ депонија

 1. Александар Пешић је написао:

  Поштовани,

  захваљујем се у име свих родитеља за овако лепу озелењену површину.
  На сликама парк изгледа још лепше, међутим, након само пар дана, парк више личи на мини-депонију, а из разлога што се две постављене канте већ данима не празне.
  Ко је заправо дужан за одржавање парка, пражњење канти за отпатке, чишћење зелених површина итд?

  Са поштовањем,

  Александар Пешић

 2. Господине Пешићу,

  захваљујемо Вам се на сарадњи, на похвалама, као и на скретању пажње ка неким од горућих проблема у вези са напорима да нам Ниш буде још лепши и зеленији.
  Као што сте Ви већ приметили, уложени су велики напори да се ова (као и многе друге површине у Граду, које су некада биле запуштене и представљале су право ругло) уреде, улепшају и озелене. У сарадњи са Градском управом и ГО „Палилула“, ЈКП Горица је уредила ову некадашњу „дивљу депонију“. Наравно, потрошена су и значајна материјална средства…
  Међутим, несавесним грађанима, особама чије понашање није прихватљиво и могло би се, у најмању руку, подвести под хулиганство, ништа није свето нити довољно лепо и добро. Уместо да цене лепе и уређене зелене површине, уместо да ову и друге зелене оазе користе за одмор и рекреацију, ови наши суграђани се труде да уништевају и прљају.
  Одговор на Ваше питање „Ко је задужен за одржавање…“ могао би да гласи:
  „Сви ми, грађани Ниша, а посебно Ви и Ваше комшије – становници Његошеве и околних улица и насеља!“
  Наравно, као и за одржавање других јавних зелених површина у Граду, па тако и за ову површину, задужене су службе ЈКП „Горица“ Ниш. Ипак, нереално је очекивати да ће нам паркови и дечја игралишта изгледати лепо, ако сви ми – Нишлије не пазимо на своју најближу околину. Један или два радника, два до три пута недељно, сигурно неће моћи да одрже овај парк у добром стању, ако Ваше и наше несавесне комшије, по овом и другим парковима у Граду, свакодневно буду износили и бацали своје кућно и дворишно смеће и свакојаки отпад.

  Служба за информисање и односе са јавношћу
  ЈКП „Горица“ Ниш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *