JKP „Gorica“ – Uređenje nekadašnjih „divljih“ deponija

Uređene „divlje“ deponije  u Njegoševoj (kod hotela) i ul. Svetolika Rankovića

Direktor B. Jezdimirović obišao novoformirane parkovske površine u petak 27.04.2012.

Po završetku radova, nakon što su već počeli da se zelene novi travnjaci, ove lokacije obišao je direktor Javno komunalnog preduzeća „Gorica“ Branimir Jezdimirović sa svojim najbližim saradnicima.

Površinu od oko 1500 m2, kod hotela „Aleksandar“ u ulici Njegoševoj, ovih dana uređivali su radnici Sektora „Zelenilo“ Javno komunalnog preduzeća „Gorica“ Niš. Ovde je do skora bila „divlja“ deponija, pravo ruglo ovog dela grada, gde su pojedini nesavesni sugrađani odlagali svakojaki otpad.

Formiran je travnjak pov. 1500 m2, zasađene su sadnice lišćara (6 kom.), četinara (11 kom.), dekorativnog šiblja (41 kom.), a u središnjem delu ove uređene površine postavljen je dečji mobilijar sa parkovskim klupama. Kroz novoformirani  park prostiru se betonske staze, a ova zelena površina ograđena je metalnom ogradom i stubićima, kako bi se sprečilo nepropisno parkiranje vozila i na taj način sačuvala od oštećenja .

Od sada, stanovnici ovog dela Grada mogu da uživaju u svojoj zelenoj oazi.

Nekadašnja „divlja“ deponija u ul. Svetolika Rankovića, kod dečjeg igrališta, uređena je i sada se na ovoj površini nalazi travnjak od 2500 m2. Zasađene su lišćarske sadnice (9 kom.), četinarske sadnice (14 kom.), polegli četinari (8 kom.)   i 90 kom. sadnica ukrasnog šiblja.  Deca i omladina ovog kraja, moći će više vremena da provode u  igri i sportskim aktivnostima, u zdravijoj i uređenoj životnoj sredini.

Sektor „Zelenilo“

Galerija:

Kategorija: Opšte informacije | Oznake: , , , , .

2 reagovanja na JKP „Gorica“ – Uređenje nekadašnjih „divljih“ deponija

 1. Aleksandar Pešić je napisao:

  Poštovani,

  zahvaljujem se u ime svih roditelja za ovako lepu ozelenjenu površinu.
  Na slikama park izgleda još lepše, međutim, nakon samo par dana, park više liči na mini-deponiju, a iz razloga što se dve postavljene kante već danima ne prazne.
  Ko je zapravo dužan za održavanje parka, pražnjenje kanti za otpatke, čišćenje zelenih površina itd?

  Sa poštovanjem,

  Aleksandar Pešić

 2. Gospodine Pešiću,

  zahvaljujemo Vam se na saradnji, na pohvalama, kao i na skretanju pažnje ka nekim od gorućih problema u vezi sa naporima da nam Niš bude još lepši i zeleniji.
  Kao što ste Vi već primetili, uloženi su veliki napori da se ova (kao i mnoge druge površine u Gradu, koje su nekada bile zapuštene i predstavljale su pravo ruglo) urede, ulepšaju i ozelene. U saradnji sa Gradskom upravom i GO „Palilula“, JKP Gorica je uredila ovu nekadašnju „divlju deponiju“. Naravno, potrošena su i značajna materijalna sredstva…
  Međutim, nesavesnim građanima, osobama čije ponašanje nije prihvatljivo i moglo bi se, u najmanju ruku, podvesti pod huliganstvo, ništa nije sveto niti dovoljno lepo i dobro. Umesto da cene lepe i uređene zelene površine, umesto da ovu i druge zelene oaze koriste za odmor i rekreaciju, ovi naši sugrađani se trude da uništevaju i prljaju.
  Odgovor na Vaše pitanje „Ko je zadužen za održavanje…“ mogao bi da glasi:
  „Svi mi, građani Niša, a posebno Vi i Vaše komšije – stanovnici Njegoševe i okolnih ulica i naselja!“
  Naravno, kao i za održavanje drugih javnih zelenih površina u Gradu, pa tako i za ovu površinu, zadužene su službe JKP „Gorica“ Niš. Ipak, nerealno je očekivati da će nam parkovi i dečja igrališta izgledati lepo, ako svi mi – Nišlije ne pazimo na svoju najbližu okolinu. Jedan ili dva radnika, dva do tri puta nedeljno, sigurno neće moći da održe ovaj park u dobrom stanju, ako Vaše i naše nesavesne komšije, po ovom i drugim parkovima u Gradu, svakodnevno budu iznosili i bacali svoje kućno i dvorišno smeće i svakojaki otpad.

  Služba za informisanje i odnose sa javnošću
  JKP „Gorica“ Niš

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *