Председник Скупштине града проф. др. Миле Илић обишао је Тврђаву, Изложбу цвећа и ЈКП „Горица“

Четвртак, 24 октобар 2013

Током посете професор Илић је истакао:

„Веома сам задовољан оним што сам затекао у Тврђави, јер смо више пута покретали иницијативе за њено уређење и редовно одржавање. Чинили су се напори у том правцу и сада можемо рећи да је Тврђава у потпуности уређена и чини ми се да никада није била лепша“ .

Парк нишке Тврђаве, зелена оаза у центру града Ниша заблистао је након труда радника ЈКП „Горица“. Засађено је ново зеленило, Тврђава је очишћена и постављено је ново осветљење, па је сада шетња много пријатнија и дању и у вечерњим сатима. Да би Тврђава остала у овом стању, требало би одредити и ко ће њоме да управља – рекао проф. др. Миле Илић.

 

Ново руководство ЈКП „Горица“, на челу са директором Игором Јованићем, предузело је додатне мере за оплемењивање овог репрезентативног простора.

„Нишка Тврђава изгледа боље него београдски Калемегдан“ – утисак је председника нишке Скупштине града професора доктора Милета Илића након обиласка ове локације.

„То, међутим, ствара и обавезу да се овај простор одржава. Цели град и грађани морају да воде рачуна како о Тврђави тако и о другим парковским и рекреационим површинама у Граду“.

Председник Скупштине је рекао да ће предложити да град определи средства из буџета, која се обезбеђују кроз наплату еколошке таксе, те да Тврђава, Бубањ и међублоковско зеленило уђу у редовне Програме одржавања

Директор ЈКП „Горица“, дипл. правник Игор Јованић рекао је да посета професора Илића прилика да га обавести о томе шта је све Горица радила у Тврђави али и ван ње

– „Упознали смо председника Скупштине града са тренутним активностима, са нашим плановима, али и са проблемима који оптерећују рад предузећа. Овакви директни контакти и посета оснивача, дају нам додатну снагу и мотив да квалитет нашег рада и услуга које пружамо, подигнемо на највиши ниво“ – рекао је директор Јованић.

Професор Илић и његови домаћини – директор Јованић и руководство ЈКП „Горица“ истакли су да је Тврђава осим за одмор и релаксацију, надалеко позната и по многим културним манифестацијама. Управо те манифестације, као симбол града, треба сачувати.

„И у тешким временима не бисмо смели да се одричемо важнијих манифестација које су постале традиционалне. Те манифестације треба да опстану, па макар и у редукованом облику“ – речи су председника Скупштине

У Тврђави се, иначе, тренутно одржава јубиларна 25 Изложба цвећа, која траје до краја недеље.

Категорија: Опште информације

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *