Predsednik Skupštine grada prof. dr. Mile Ilić obišao je Tvrđavu, Izložbu cveća i JKP „Gorica“

Četvrtak, 24 oktobar 2013

Tokom posete profesor Ilić je istakao:

„Veoma sam zadovoljan onim što sam zatekao u Tvrđavi, jer smo više puta pokretali inicijative za njeno uređenje i redovno održavanje. Činili su se napori u tom pravcu i sada možemo reći da je Tvrđava u potpunosti uređena i čini mi se da nikada nije bila lepša“ .

Park niške Tvrđave, zelena oaza u centru grada Niša zablistao je nakon truda radnika JKP „Gorica“. Zasađeno je novo zelenilo, Tvrđava je očišćena i postavljeno je novo osvetljenje, pa je sada šetnja mnogo prijatnija i danju i u večernjim satima. Da bi Tvrđava ostala u ovom stanju, trebalo bi odrediti i ko će njome da upravlja – rekao prof. dr. Mile Ilić.

 

Novo rukovodstvo JKP „Gorica“, na čelu sa direktorom Igorom Jovanićem, preduzelo je dodatne mere za oplemenjivanje ovog reprezentativnog prostora.

„Niška Tvrđava izgleda bolje nego beogradski Kalemegdan“ – utisak je predsednika niške Skupštine grada profesora doktora Mileta Ilića nakon obilaska ove lokacije.

„To, međutim, stvara i obavezu da se ovaj prostor održava. Celi grad i građani moraju da vode računa kako o Tvrđavi tako i o drugim parkovskim i rekreacionim površinama u Gradu“.

Predsednik Skupštine je rekao da će predložiti da grad opredeli sredstva iz budžeta, koja se obezbeđuju kroz naplatu ekološke takse, te da Tvrđava, Bubanj i međublokovsko zelenilo uđu u redovne Programe održavanja

Direktor JKP „Gorica“, dipl. pravnik Igor Jovanić rekao je da poseta profesora Ilića prilika da ga obavesti o tome šta je sve Gorica radila u Tvrđavi ali i van nje

– „Upoznali smo predsednika Skupštine grada sa trenutnim aktivnostima, sa našim planovima, ali i sa problemima koji opterećuju rad preduzeća. Ovakvi direktni kontakti i poseta osnivača, daju nam dodatnu snagu i motiv da kvalitet našeg rada i usluga koje pružamo, podignemo na najviši nivo“ – rekao je direktor Jovanić.

Profesor Ilić i njegovi domaćini – direktor Jovanić i rukovodstvo JKP „Gorica“ istakli su da je Tvrđava osim za odmor i relaksaciju, nadaleko poznata i po mnogim kulturnim manifestacijama. Upravo te manifestacije, kao simbol grada, treba sačuvati.

„I u teškim vremenima ne bismo smeli da se odričemo važnijih manifestacija koje su postale tradicionalne. Te manifestacije treba da opstanu, pa makar i u redukovanom obliku“ – reči su predsednika Skupštine

U Tvrđavi se, inače, trenutno održava jubilarna 25 Izložba cveća, koja traje do kraja nedelje.

Kategorija: Opšte informacije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *