Коришћење био-масе у енергетске сврхе – пројекат био-генератор

Вест преузета са: AgroVetManagement Project – www.avm.rs

Одржан консултативни састанак учесника у реализацији пројекта БИО-ГЕНЕРАТОР

Уклањање не-техничких баријера за коришћење био-масе у енергетске сврхе

Консултативни састанак поводом покретања пројекта „Уклањање не-техничких баријера за коришћење биомасе у енергетске сврхе -БИО ГЕНЕРАТОР“ одржан је 20.априла 2010 године, у сали Градског Већа Градске куће у Нишу.

Овај пројекат заједнички реализује конзорцијум организација цивилног друштва AgroVetManagement Project и Екополис, са Управом за пољопривреду и развој села, Управом за привреду, одрживи развој и заштиту животне средине, Управом за комуналне делатности, енергетику и саобраћај, Регионалним центром за енергетску ефикасност Ниш, Пољопривредном стручном службом Ниш и Јавно комуналним предузећем „Горица“, уз медијску подршку РТВ „Зона“и ТВ „Банкер“. Пројекат се спроводи средствима SECTOR програма који реализује Регионални центар за животну средину. Програм финансира Шведска међународна агенција за развој и сарадњу (SIDA).

Мисија овог пројекта је да идентификује и предложи мере за превазилажење не-техничких препрека за реализацију био-енергетских објеката у Нишу, са продуженом могућношћу репликације пројекта у региону. Пројекат обухвата истраживања и анализе са фокусом на међурегионални трансфер знања и размену искустава (модела најбоље праксе), студијска путовања, изградњу капацитета и ширење информација….

Категорија: Опште информације | Ознаке: , , , , , , , .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *